-Marieke van Nes (1978)- Energetisch therapeut en Psychosociaal begeleider

Al vroeg had ik het duidelijk: ik  wilde “iets met mensen” gaan doen. In 2001 heb ik mijn diploma voor de opleiding sociaal pedagogische hulpverlening gehaald. Nog steeds vind ik het prachtig om samen met iemand op zoek te gaan naar manieren, waarop hij of zij het beste uit het leven haalt. In de loop der jaren ben ik hierin steeds creatiever geworden… soms is het noodzakelijk de gebaande paden te verlaten. De keuze om als zzp-er te beginnen, maar ook om als energetisch therapeut een eigen praktijk te starten zijn hierbij beide van betekenis.

“Mijn ervaring uit de reguliere hulpverlening is een enorme bron van kennis voor de energetische therapie. Andersom is energetisch behandelen een aanvulling op mijn visie en werk als hulpverlener: Een daadwerkelijke verbinding van regulier en complementair!”

Over energetische therapie

Jaren geleden ben ik in een moeilijke periode in aanraking gekomen met een energetische therapeut. Ik werd bevangen door deze bijzondere, destijds ongrijpbare behandelmethode. Ik wilde begrijpen hoe deze manier van werken zò effectief kon zijn! Ik besloot om zelf een opleiding tot energetisch therapeut te volgen, om zo mijn gevoeligheid te ontwikkelen. Een enorme verbreding van mijn blikveld, een aanvulling op al mijn kennis uit de reguliere hulpverlening. Sinds 2014 werk ik als energetisch therapeut, inmiddels als erkend therapeut vanuit mijn praktijk aan huis in Oosterbeek, bij Arnhem.

Over psychosociale begeleiding

Naast mijn werk in de praktijk voor energetische therapie werk ik als zelfstandige in de hulpverlening. Ook dit werk doe ik nog steeds met veel plezier! Het geeft me de vrijheid om te werken zoals ik wil. Als psychosociaal begeleider richt ik me met name op volwassenen met psychiatrische problematiek, die al dan niet zelfstandig wonen. Deze problematiek brengt veel teweeg op alle levensgebieden: psychisch, emotioneel, sociaal, maar ook praktisch en maatschappelijk. Psychosociale begeleiding is een brede ondersteuning op verschillende levensgebieden, en kan zowel kort- als langdurige aard zijn. Indien nodig worden andere instanties betrokken bij de begeleiding of behandeling. Psychosociale begeleiding wordt niet vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Wel zijn er andere mogelijkheden tot financiering, zoals via PGB. Wil je meer weten over psychosociale begeleiding? NEEM CONTACT OP

Ervaringen van cliёnten

Marianne – 49 jaar 
In een periode met veel zorgen en heftige emoties kwam ik bij Lifa met de vraag mij te helpen ontspannen en voorkomen dat ik door de zorgen en emoties geheel in de knoop raak. Niet wetende wat ik kon verwachten was ik blij verrast door de eerste behandeling. Ik kon mij totaal ontspannen en voelde ik de energie door mijn hele lijf stromen. Vrienden en familie vroegen naderhand wat ik eraan heb en wat zo’n behandeling met mij doet? “Ik kan niet zo goed verklaren wat Marieke precies doet maar ik voel mij na een behandeling vele malen lichter, alsof ik gereset ben”. Door handreikingen die ik mee krijg kan ik thuis oefenen met de energie door mijn hele lijf te laten stromen waarmee het in mijn hoofd rustiger wordt. Maar soms is het nodig een ‘reset’ op de bank bij Lifa te krijgen. Ongeveer 1x per maand maak ik een afspraak. Het helpt mij in een moeilijke tijd.

Jessica – 46 jaar 
Afgelopen januari kwam ik voor het eerst bij Marieke terecht, tijdens een moeilijke periode van mijn jongste kind. Ik had behoefte aan hernieuwde energie, want werd door de situatie een soort van “leeggezogen”. Met enige sceptisch begon ik, kon me niet voorstellen dat het me zou helpen. Maar na eerste gesprek en behandeling voelde ik me al beter dan verwacht. Marieke kan goed luisteren en advies geven, waar ik thuis ook nog wat mee kon. De behandelingen op de tafel werkten goed ontspannend, en qua energiebaan soms heel goed voelbaar. Erop terugkijkend heeft het me veel gebracht in die periode. Kon ik de situatie beter loslaten en accepteren, waar uiteindelijk iedereen baat bij had. Het gaat inmiddels weer helemaal beter met m’n jongste en met mij ook. Een ervaring die ik iedereen gun, maar je moet je ervoor willen/kunnen openstellen.